Taakgroep Maatschappij

Welkom op de themabijeenkomst ‘Hart voor diaconaat’

Op woensdagavond 14 februari is een bijeenkomst voor alle diakenen, diaconaal werkers en anderen die een ‘hart voor diaconaat’ hebben. In Smallingerland vinden mooie diaconale initiatieven plaats, zowel binnen als buiten de eigen kerken. Deze activiteiten worden gedaan door mensen die een hart voor diaconaat hebben. Op de bijeenkomst ‘Hart voor Diaconaat’ willen we deze activiteiten en de mensen erachter aan elkaar voorstellen. Zo kun je naar elkaar doorverwijzen of, als dat nodig is, elkaar helpen.

Programma met o.a.
- Ineke Baron actief onder gedetineerden in o.a. Veenhuizen, vertelt over haar ‘hart voor diaconaat’
- Hoe en wat met schuldhulpverlening in Drachten. Ate Klomp van SchuldHulpMaatje vertelt hierover
- Anna van der Meer vertelt over o.a. het Inloophuis ’t Centrum (PKN) en ‘Tegearre in Smallingerland’ en hoe je daarbij betrokken kan worden.
- Onderlinge kennismaking

Datum: woensdagavond 14 februari 2018
Locatie: Grote Kerk in Drachten, De Drift 2 in  Drachten
Aanvang: 19:30 uur inloop, 19:45 uur start programma
Einde: 22:00 uur

Meer informatie en aanmelden: https://stichtingpresent.nl/smallingerland/hartvoordiaconaat/

Ben je betrokken bij een diaconale activiteit in Smallingerland? Mail ons een beschrijving met een foto/logo en (website)adres. We maken hier een presentatie van zodat de aanwezigen zien wat er in Smallingerland gebeurd en er zo meer overzicht komt van alle diaconale activiteiten. Mail dit naar Present Smallingerland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze bijeenkomst is een initiatief van Anna van der Meer (diaconaal werker PGDrach-ten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en van Harry van Wieren (coördinator Present Smallinger-land, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voor meer informatie kun je ook bij hen terecht.

U bent van harte welkom!

Afsluiting Tsjerkepaad in Grote Kerk
Op zaterdag 17 september vond de afsluiting van Tsjerkepaad 2016 plaats in de Grote Kerk. Het was een prachtig feest waaraan het kinderkoor The Young Source meewerkte. Ook Gerben Jongsma en Gerben van der Veen “lieten van zich horen” op respectievelijk de marimba en het orgel. Er was een groot aantal bezoekers dat de middag extra feestelijk maakt.

Tsjerkepaad werd geïnitieerd door ds. Gerrrit Groeneveld en startte in 2004. Inmiddels doet een groot aantal kerken mee. Ds. Jan Jurjens zit namens Drachten in de kerngroep van Tsjerkepaad. Hij organiseerde de middag in de Grote Kerk.
Met dank aan alle mensen werd het een prachtige middag!
Aukje de Bildt