Hartelijk welkom op de site van de Grote Kerk Zuidkade 19 9203 CK (hoek De Drift/Zuidkade).

Binnen de Protestantse Gemeente Drachten vervult de Grote Kerk een bovenwijkse functie met taken rond erediensten, maatschappij en cultuur. Bij erediensten ligt de nadruk op liturgie, openheid naar theologische ontwikkelingen en ruimte voor experimenten.”

Aanpassing projecten in verband met maatregelen rond coronavirus in en rond de Grote Kerk
De maatregelen die we moeten treffen in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor de projecten die in de Grote Kerk gepland zijn. In onderling overleg zijn daarom de volgende afspraken rond de projecten gemaakt:

• De expositie “Hoe kun je de lucht bezitten” wordt verlengd tot en met Pinksteren en is weer te bezoeken zodra het verantwoord is om “Open Grote Kerk” op zaterdagmiddagen te herstarten.
  • De tussen Pasen en Pinksteren geplande tentoonstelling rond Bonhoeffer wordt uitgesteld tot eind 2020.
  • De voor de advent geplande tentoonstelling rond Caecilia komt te vervallen, omdat in die tijd de expositie van Bonhoeffer plaatsvindt.
  • Van de activiteiten in het kader van 200 jaar Hillebrandorgel, wordt het project “Als de graankorrel sterft” afgelast. Wij hopen dat we dit oratorium in de veertigdagentijd van 2021 kunnen uitvoeren.
  • Ook het “Psalmenoproer” (was gepland op 7 juni) wordt afgelast.
  • Voor de orgelconcerten wordt per uitvoering gekeken of doorgang verantwoord is.
  • Deelprojecten rond de expositie “Hoe kun je de lucht bezitten”, zoals Studiegroep Groene Theologie en de Bezinningswandeling worden opgestart zodra de coronasituatie dit weer toelaat.
  • Ook voor de filosofiecursus zal naar een doorstart gezocht worden zodra dit weer verantwoord is.

Namens projectteam 200 jaar Hillebrandorgel en namens Taakgroep Cultuur:
Aukje de Bildt en Ad Vermeulen

Kerkdienst in de zomerperiode vanuit de Oase
Tot en met zondag 16 augustus 2020 kunt u via de link KERKDIENST MET BEELD op het YouTube-kanaal van de 'Protestantse Gemeente Drachten' de dienst van de zondag beluisteren en zien. U kunt de dienst ook via https://www.kerkomroep.nl volgen.

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app en via de webshop.
Wij rekenen op u medewerking

Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

Vierplekken PGDrachten
Vanaf 23 augustus zijn er kerkdiensten op de vierplekken van de PGDrachten gepland. Een voorwaarde is nog dat de noodzakelijke gebruikerplannen van kerkgebouwen worden goedgekeurd.
U kunt u opgeven/registreren voor de kerkdiensten via de volgende link: AANMELDEN VOOR DE KERKDIENST.
Aanmelden blijft noodzakelijk. Hebt u geen computer en wilt u graag naar de dienst komen, dan kunt u contact opnemen met Hans en Aleid Bouma, T: (0512) 52 06 21. Zij regelen dan voor u een inschrijving.

Datum Liturgie en overdenking
26 juli  ds. G. den Dikken
 2 aug ds. P . Smilde
 9 aug ds. A.H. Boschma
16 aug ds. H. de Jong

Kijkt u voor informatie over de diensten ook op de pagina Kerkdiensten.