Het overzicht van de activiteiten voor het seizoen 2018/2019 is uitgekomen.

Lezing en Gesprek met Ton Vink “Een goede dood”
Ton Vink verzorgt een interactieve lezing rond zijn boek “Een goede Dood”
Hij begeleidde jarenlang mensen die overwogen hun leven te beëindigen. Hij durft in dit proces verschillende moeilijke vragen te stellen. Wat is een goede dood en wie bepaalt dat? Waar moeten wij ons op richten als het gaat om euthanasie en zelfbeschikking? De actualiteit laat zien dat bijv. dementie en euthanasie samen een complexe situatie met zich mee brengt. En wat te denken van de schriftelijke wilsverklaring. De verantwoordelijkheid van jouw dood leg je daar mee in de handen van aan arts. Hoe gerechtigd ben jij eigenlijk om dat aan een arts te vragen?
In het eerste deel van de avond zal Ton ons meenemen in zijn verhaal rondom het wikken en wegen van euthanasie. Tijdens het tweede deel, na de pauze is er gelegenheid om op de gestelde dilemma’s te reageren en andere vragen te stellen.
9 januari / 19.30- 21.15 uur/ Grote kerk Drachten/ Zuidkade 19/ Entree 4,-/ Voorverkoop kaarten in de Bibliotheek
Aafke Stegeman- van Dijk

Alle activiteiten van de Protestantse Gemeente te Drachten staan op de centrale site van de Protestantse Gemeente Drachten: https://pgdrachten.nl/index.php/activiteiten/activiteiten-vorming-verdieping en worden in het kerkblad Geandewei bekend gemaakt.