Op deze pagina vindt u activiteiten die met muziek en zang te maken hebben en in de Grote Kerk plaats vinden.

Actief in het organiseren zijn o.a.
- de taakgroep Kunst en cultuur

Jaaroverzicht Orgelconcerten
De commissie orgelconcerten organiseert elke eerste woensdag van de maand een concert (in no-vember op vrijdag i.v.m. dankdag)
5 september Martin Mans
De bekende organist Martin Mans geeft een orgelconcert in de Grote Kerk. Deze keer een heel bijzonder programma met als thema: “Ode”. Hiermee improviseert hij over de muziek vanBach, Beethoven, Mozart en Saint-Saëns. Verder speelt Martin Mans werken van Jan Zwart, Edward Elgar, de Toccate uit de suite Gotique van Boëlmann en eenToccata van Leclerc.
Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is € 8.00
Namens de orgelcommissie Klaas van Marrum

3 oktober Jochem Schuurman
2 november (vrijdag) Everhard Zwart
12 december Martin Mans Formation, Orgel, solo en samenzang

Alle concerten beginnen om 20.00u. en de entree prijs bedraagt € 8,00 (m.u.v. 12 december € 10,00)
namens de commissie orgelconcerten Grote Kerk


Promotieconcert CD Rein Ferwerda
Op vrijdag 8 februari 2013 werd de eerste CD van Rein Albert Ferwerda overhandigd aan dhr. Maarten Seijbel. Maarten Seijbel is voorzitter van Bestuur van de Stichting Nationaal Historisch Orgelmuseum en voorzitter van de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel.
De CD is opgenomen tijden de muziekestafette in het weekend van 29 september 2012 in de Grote Kerk. Rein Ferwerda bespeelde toen 14 uren lang het Hillebrandorgel en improviseerde alle 150 psalmen. Van deze 150 psalmen is een compilatie gemaakt. Van deze compilatie is een CD gemaakt. Heel bijzonder omdat er geen orgelmuziek van het Hillebrandorgel op CD meer beschikbaar was. De CD is verkrijgbaar in de Grote Kerk en kost € 12,50. U kunt ook de CD thuisgestuurd krijgen door overmaken van € 15,30 per CD op NL52INGB0000819995 t.n.v. M. Visser. Vergeet niet bij telebankieren uw adres te vermelden.

Hillebrandorgel van de Grote Kerk.
U kunt  donateur worden van het Hillebrandorgel door het overmaken van een jaarlijkse donatie (minimaal € 10.00 per jaar) t.n.v. Stichting Vrienden van de Grote kerk te Drachten o.v.v. commissie Orgelconcerten Grote Kerk  (bank nr. NL23RABO0157730662).

U wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten rondom het orgel.
De berichten met betrekking tot de orgelconcerten Grote Kerk staan in het vervolg onder Drachten Bovenwijks.
Namens de orgelcommissie,
Klaas van Marrum

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com