Erediensten in de Grote Kerk in 2017

Voorafgaand aan de dienst van 11.00 uur is er vanaf 10.30 uur is er ruimte voor ontmoeting en koffie.
Van sommige dienst zijn de preken op verzoek op de site geplaatst. U kunt ze vinden in de map Preken.

Meevieren met de 11 uurdienst in de Grote Kerk
Natuurlijk is het fijn als u zondagsmorgens 11 uur in de Grote Kerk zit.
Maar als u om wat voor reden dan ook daar niet kunt zijn en u beluistert de dienst via webradio, computer of tablet, dan mist u het liturgieboekje.
Als u mij een mail stuurt of even belt kan ik u het boekje sturen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0512-526057. 
Hartelijke groet,
Minne Visser

Bij de diensten
Zondag 17 juni 

Onze voorganger deze morgen is ds. Henk Pol uit Zuidhorn, hij schrijft: Bij Lucas 10: 25 – 37. Je moet elkaar helpen. Dat is vaak de conclusie bij het lezen van de gelijkenis over de man die onder rovers is gevallen. Bijna moralistisch klinkt het gebod. Het lijkt zo vanzelfsprekend en ook zo vermoeiend. Want: moet je daartoe de Schriften lezen? Is het niet zonneklaar dat je elkaar moet helpen? Vooral als de ander in nood is. De verrassing is verdwenen uit het verhaal. De schok die een gelijkenis met zich meebrengt is veranderd in een obligaat verplichtend woord.
De vraag kan gesteld worden: wie is het middelpunt van de gelijkenis? Als wij de centrale figuur op het spoor komen en de gelijkenis lezen vanuit dit perspectief, hoe staat het er dan voor? Komt het leven van alledag zo in beeld.
Het verhaal gaat verder om 11 uur zondagmorgen 17 juni.
Aan het orgel zit Jan Renkema
U bent van harte uitgenodigd,
Namens de taakgroep,
Minne Visser

Schippersdienst 24 juniimpressie uit 2016 door Willem Wilstra
Deze zondagmorgen ligt het skûtsje De Jonge Trijntje voor de wal aan het Moleneind t.o. De Twee Heeren. Noemden wij twee jaar geleden het nog een ‚Hagepreek’, nu heeft de Taakgroep Erediensten er een Schippersdienst van gemaakt. Dat past goed in het vervolg van de Turfrace en de vooravond van het skûtsjesilen. Op de voorplecht dominee Gerard Rinsma uit Goutum en een blazersgroep van Concordia op de luiken. Het thema zal vast gaan over stormen en mensen redden…
De dienst begint om 11 uur en u zou een tuinstoel mee kunnen nemen. Onverhoopt wijken we met slecht weer uit naar de Grote Kerk. Uiteraard gaan we op het einde met de schippers pet rond…
Iedereen hartelijk welkom,
Namens de taakgroep,
Willem Wilstra

Liedboek mee naar de Grote Kerk
We willen graag dat u uw eigen nieuwe Liedboek meeneemt naar de Grote . De liturgie kan dan wat beknopter en dat scheelt papier, inkt en kosten. Ook voorkomen we daarmee discussies over rechten die de kerk in Drachten zou moeten betalen voor het kopiëren van de verzen in de liturgie.

Namens de taakgroep Erediensten in de Grote Kerk,
Minne Visser

Parkeren auto’s op zondag
Op zondag worden veel auto’s van bezoekers van de Grote Kerk geparkeerd rondom de Grote Kerk.

De Stuurgroep van de Grote Kerk wijst u erop dat dit geen officiële parkeerplaatsen zijn. Ook de parkeerplaatsen achter de Xenos zijn geen officiële parkeerplaatsen, omdat deze horen bij de winkels op de Zuidkade. Als u toch de auto op deze plekken parkeert (zowel op zondag als door de week) loopt u de kans een parkeerboete te krijgen. Deze boeten lopen op tot € 89,50 inclusief € 7,50 administratiekosten).
U kunt uw auto parkeren achter de Hema, op De Kaden en op de parkeerplaats aan De Marke. Vanaf die parkeerplaatsen is het maar een klein stukje lopen naar de Grote Kerk. Mocht u niet dat stuk kunnen lopen, dan kunt u uw auto achter de Grote Kerk zetten op het Ds. Hilleniuspleintje (de eigen parkeerplaats achter de Grote Kerk). U kunt de koster vragen om de sleutel van de ketting die de parkeerplaats afsluit.
De Stuurgroep

U naar de kerk laten vervoeren? Dat kan.
Elke zondag laat een aantal mensen zich naar de dienst in de Grote Kerk brengen.

Als u dat ook graag wilt omdat u moeilijk ter been bent, kunt u ook van de-ze mogelijkheid gebruik maken.
Moeilijk in z’n werk gaat het niet: U zit twintig minuten voor de dienst klaar om afgehaald te worden, want rond dat tijdstip meldt uw ‘afhaler’ zich met de auto waar dan misschien al één of twee kerkgangers in zitten.
Na de dienst wordt u keurig weer thuis gebracht.
Denkt u nu: ‘Dat lijkt mij wel wat, laat ik maar even informeren’ dan kunt u mij bellen op 0512-510362.
Mijn naam is Tjerk Epema en ik coördineer het kerkrijden.
Tjerk Epema

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com