Van de Stuurgroep; Afscheid van Aafke Stegeman.

Eind februari is het besluit genomen door de CvK/AK om het tijdelijke contract van onze kerkelijk medewerker mevr. Aafke Stegeman NIET om te zetten in een vast contract. De PGD ziet zich genoodzaakt om sterk te bezuinigen. Niet alleen m.b.t. de exploitatie van gebouwen, maar beslissingen t.a.v. alle kosten worden zwaar afgewogen, helaas voor de Grote Kerk resulterend in genoemde beslissing.
Als stuurgroep willen we Aafke hartelijk bedanken voor haar inzet en werk voor de Grote Kerk. Haar energieke inzet heeft zeker bijgedragen aan de activiteiten rondom de GK, zoals het Centrum Kerken Overleg , de opzet van de gedachtenis-dag aan het einde van het kerkelijk jaar en het werk rondom tentoonstellingen samen met de nodige vrijwilligers. Zie ook het stukje over de Kruiswegstatie in de 40-dagen tijd.
In de stuurgroep vergadering van 20 maart as. zullen we Aafke persoonlijk nog bedanken en afscheid nemen.
Wij wensen Aafke alle goeds toe in haar verdere werk.

PS. De stuurgroep is in overleg met de AK/CvK over de nu ontstane situatie. De vraag is hoe het beleid van de AK t.a.v. de Grote Kerk uitgevoerd kan worden. Daarover op een later tijdstip meer.

Met vriendelijke groeten,
Cees Boutsma, voorzitter stuurgroep.