Stuurgroepvergadering 20 maart 2019
Breuklijnen zijn overstijgingspunten
Aan breuklijnen geen gebrek tijdens de Stuurgroepvergadering van 20 maart.
Te beginnen met het noodzakelijk afscheid van onze kerkelijk werker, Aafke Stegeman. We zullen de, soms wat onverwachte, impulsen missen waardoor ons bolwerk van grijze koppetjes regelmatig werd uitgedaagd om nieuwe richtingen in te slaan.

Het moderamen AK heeft ons verzekerd dat de noodzaak om afscheid van Aafke te nemen voortvloeit uit de financiële situatie van de PGD en dus geen beleidswijziging ten aanzien van de Grote Kerk inhoudt. Over het opvangen van het ontstane gat zijn we met het moderamen in overleg.
We zijn blij dat Aukje Boersma de Stuurgroep komt versterken.
De laatste breuklijn voor de Stuurgroep vormt het afscheid van onze voorzitter, Cees Boutsma. Op de foto hieronder bekrachtigt onze nestor, Jan Renkema, met een handdruk onze dank voor de jarenlange inzet van Cees. Deze inzet heeft er toe geleid dat de Grote Kerk haar huidige plaats binnen de PGD mag innemen. De klok op de achtergrond van de foto verraadt tevens één van de wapenfeiten van Cees: Een Stuurgroep vergadering werd altijd rond half tien afgesloten.

Als overstijgingspunt mag de Stuurgroep haar nieuwe voorzitter, Ale Groen, verwelkomen. We zijn blij dat Ale bereid is om het roer over te nemen. We hopen samen met Ale en met iedereen die op de Grote Kerk betrokken is voortvarend verder te koersen in de uitdagende tijd die voor ons ligt.
Namens de Stuurgroep Grote Kerk: Ad Vermeulen.